Projecten


Veiligheidsregio Utrecht

De VRU had de wens om het slangenbundelapparaat te kunnen gebruiken op de 72 stuks nieuw aanbesteedde voertuigen. In samenwerking met Ziegler brandweertechniek hebben we een goede oplossing gevonden om het slangenbundelapparaat op de tankautospuiten te monteren. De VRU gaat 2 verschillende modellen tankautospuiten in gebruik nemen, en bij zowel het "basis" als het "compact" model is aan beide zijden van het voertuig een montagesteun gemonteerd.

 

Door deze mogelijkheid onstaat de situatie dat er altijd aan de verkeersluwe zijde gewerkt kan worden, wat uiteraard de veiligheid van personeel vergroot. Maar ook dat de O-bundels op plaats incident weer inzetgereed gemaakt kunnen worden.


Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

Van de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland kwam het verzoek of er ook oplossingen waren voor op een kazerne? Door de vaak krappe behuizing van de kazerne's in de binnenstad is er niet altijd veel ruimte beschikbaar en zijn de mogelijkheden voor montage vaak beperkt tot een vlakke muur of een dragende betonpilaar. Uiteindelijk zijn we tot een mooie oplossing gekomen, en zijn in diverse kazerne's muursteunen of pilaarsteunen gemonteerd!


Veiligheidsregio Flevoland.

De veiligheidsregio Flevoland heeft ook in totaal 9 nieuwe tankautospuiten aangeschaft. Ook deze voertuigen zijn uitgerust met O-bundels, en tijdens de aanbesteding kwam ook daar de wens naar voren om de O-bundels ter plaatse weer inzetgereed te maken. Flevoland heeft de keuze gemaakt om de universele voertuigsteun te monteren in de voertuigen, in combinatie met het slangenbundelapparaat (model: hartmaat 120 cm). In samenwerking met Hobrand-Algebra is dit een mooi eindproduct geworden!!!