Slangenbundelapparaat.

Een vergroting van de slagkracht en veiligheid liggen aan de basis van het gebruik van slangenbundels, de praktijk wijst dit ook uit. Elke brandweerman/vrouw die met slangenbundels gewerkt heeft weet dat dit intensief werk kan zijn.  Na het zware en intensieve werk tijdens een inzet, wil je graag je materiaal weer snel inzetgereed maken. De slangenbundelinrichting kan u hierbij ondersteunen!


2 maatvoeringen bundelapparaat
2 maatvoeringen bundelapparaat

De hartmaten van de O-bundels zijn belangrijk voor het repressief optreden. En bepalen het draagcomfort tijdens het manoeuvreren in gangen, liften en galerijen.

 

Er zijn nu 2 maatvoeringen voor het slangenbundelapparaat in omloop:

  • Hartmaat 150 cm
  • Hartmaat 120 cm 

Maatwerk

Een universele oplossing is door de vaak verschillende type opbouwen die in gebruik zijn, niet goed mogelijk. Door middel van maatwerk kunnen de montagesteunen voor het slangenbundelapparaat op elk type opbouw passend gemaakt worden. 

 


Fixeren slangenbundelapparaat.

Horizontale fixatie

 

Door de bajonetsluiting kan het slangenbundelapparaat horizontaal gefixeerd worden. Zodoende heeft men een vaste positie om eventuele bundelbandjes te monteren.

Verticale fixatie

 

Ook kan het apparaat verticaal gefixeerd worden. Op deze manier is de slang makkelijker van het apparaat af te nemen. 

 

 

Om het afnemen van de slang te vergemakkelijken, is het apparaat tijdelijk in te schuiven. Waardoor de wrijvingsweerstand minimaal wordt. Helemaal bij natte slangen is dit nog wel eens een probleem.


Bevestiging op het voertuig.

Door maatwerk is het slangenbundelapparaat te bevestigen op het voertuig. In deze situatie is het apparaat aan beide zijden van het voertuig te plaatsen. Zodoende kan men veilig aan de verkeersluwe zijde werken, en gebruik maken van de rondomverlichting van het voertuig.

  • Veilige werkomgeving.
  • Verantwoorde werkhouding.
  • Ter plaatse bundels inzetgereed maken.

Montagesteunen

Een slangenbundelapparaat heeft uiteraard een steun nodig om in gemonteerd te worden voor het gebruik. Inmiddels zijn er verschillende montagesteunen ontwikkeld met verschillende toepassingen: